10 juni hadde Villsaulaget sankedugnad på øya.
 Villsaulaget er en gjeng på 49 medlemmer som har ansvaret for 33 voksne sauer og mellom 40 og 50 lam som skal drives inn i et kve på Hjemmejordet.
Dette foregår ved at vi først går manngard over øya for å passe på at vi får med oss alle sauene til kveet. Den største jobben er det gjeteren og hans hund som gjør, men det er alltid godt å ha en gjeng som går etter for å passe på at det ikke er noen som stikker seg unna. Samtidig plukker vi med oss den søpla vi finner underveis. Når sauene til slutt har kommet inn i kveet, skal alle store og små sauer vaksineres. Ulla skal nappes av på alle voksne sauer for hånd, men vi har med oss en profesjonell klipper til de av sauene som ikke det lar seg gjøre å få den av på. Ulla skal så sorteres til videre foredling, der det meste av ulla går til spinning hos Hillesvåg ullvarefabrikk.

Skulle du ha lyst til å være med på denne opplevelsen går båten 0730 fra Auglandsbukta for sankingen og 0930 fra samme sted, for de som vil se på det vi skal gjøre i kveet.

Vi ber om forståelse for at det først og fremst er medlemmer av laget som har adgang i kveet. Dette er for ikke å stresse dyrene mer enn nødvendig.

Sauesamling med hund from Niels Damgaard on Vimeo.

Visninger: 170

Kommenter

Du må være medlem av Bragdøya kystlag for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Bragdøya kystlag

© 2019   Created by Niels Damgaard.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår