Med Bragdøyadagen 2017 må vi vel si at det er denne begivenheten som på en måte starter sommeren her ute i havgapet. For mange av de frivillige startet nok dagen på ymse måter. Noen hadde vært der hele helga og bar nok preg av mye jobbing (og en ekstremt regnfull fredag!). For undertegnede ble det en glimrende seilas med Dagmar Los (bygd i 1900) fra Kristiansand. Vi passerer M/Y La Loba. Båten ble bygget i 1940 for General Franco av Spania, og var en bryllupsgave til hans datter.

\uap style="margin-bottom: 0cm;">

\uap style="margin-bottom: 0cm;">Som vi vet fra tidligere finnes det egentlig ikke dårlig vær på Bragdøya. I hvert fall kan man ikke merke det på alle de gamle og nye kjente som bare smiler uansett. Så det nye ordtaket: «Det finnes ikke dårlige klær – bare dårlig humør» får stå som en god mal for «bragdøyfolkets» sjel. På kjøkkenet var allerede de flinke jentene våre i god gang med å gjøre både besøkende og frivillige strålende fornøyd!

\uap style="margin-bottom: 0cm;">

\uap style="margin-bottom: 0cm;">Vi var dog litt usikker på hvor mange som faktisk ville dukke opp når gråværet hang over brygga. Joda, kanskje har folk lært at det er en opplevelse å delta uansett. Snart dukket det derfor opp fler og fler besøkende med M/S Bragdøya. En god start ble kaféen som kunne by på det meste. Etter hvert ønsket folk å prøve robåtene og kajakkpadling, og noen våget seg til og med på et lite formiddagsbad.

\uap style="margin-bottom: 0cm;">

\uap style="margin-bottom: 0cm;">Siden det fortsatt var gråvær når planen var å vandre rundt naturstien på øya, så ble det besluttet å skrinlegge dette. Men som vanlig hadde vi en meget eminent foredragsholder som tok oppgaven med å guide og fortelle folk om fiske, skikker, folk og fé på strak arm. Som en halvvåt saueflokk fulgte vi i minnenes fotspor til Camilla Collett og Henrik Wergeland opp til den gamle gården på øya, Thaulows hus. Der ble det holdt et nytt foredrag som var særdeles interessant. I tillegg hadde damene ordnet med mat og drikke her også!

\uap style="margin-bottom: 0cm;">

\uap style="margin-bottom: 0cm;">Men så blir det som om værgudene har sett seg lei av å prøve å «spolere» dagen. Sakte men sikkert sprekker skyene opp og sola skinner på hodene våre igjen. Fuglesangen begynner, låvesvalene under takskjeggene legger ut på insektjakt og dagen blir helt utrolig flott.

\uap style="margin-bottom: 0cm;">

\uap style="margin-bottom: 0cm;">Smeden trekker ut av sin lille hule og noen tar en velfortjent pause på vevloftet. De som fisket i dag burde vel ha fått noe til stekepanna nå. Når det er slik er det bare hærlig å sitte ute å nyte ennå en kopp kaffe mens det fyres i grillene rundt omkring.

\uap style="margin-bottom: 0cm;">

\uap style="margin-bottom: 0cm;">Det er bare å takke alle, både frivillige og besøkende for en skikkelig gjennomført dag! Nå kan sommeren begynne, med båtliv, turer, overnattinger, tilstelninger, leirer etc etc etc. Husk du er alltid velkommen på Bragdøya, og det er alltid noe nytt å finne, lete etter og lære. Velkommen skal du være.

\uap style="margin-bottom: 0cm;">

\uap style="margin-bottom: 0cm; text-align: center;">- GOD SOMMER -

\uap style="margin-bottom: 0cm;">

Visninger: 119

Kommenter

Du må være medlem av Bragdøya kystlag for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Bragdøya kystlag

© 2019   Created by Niels Damgaard.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår