Tausa er påmeldt til Kystens Landsstevne 2014.

For de som tror vi har flyttet ut til Bragdøya. Nei vi har ikke det, men vi pusler med Tausa. Her er noe av det vi har bedrevet med når vi har vært på øya.

Gjennom vinteren og våren er det foretatt en stor oppgradering av båten. Båtens elektriske anlegg er gjennomgått og oppgradert (fortsatt litt som gjenstår). Motoren har fått tilsyn. Pumper er sjekket, noen erstattet med ny. Toalettet er skiftet. Luker/bord/deler av hytte taket og annet er slipt ned og pusset og lakket opp igjen (men fortsatt masse å pusse på). Dekket er oljet. Blokker er oljet. Noe av tauverket er skiftet ut. Alle seilene har vært heist og prøvd ut. (klyverseilet har en skade som må rettes opp). Alle wirene er gjort rene og satt inn med Ovatrol og skal få enda en omgang. Strekkfisker er gjennomgått og behandlet. Byssa og komfyren er renset og klargjort. Skuffer er slipt og lakket. Varmeovnen er prøvekjørt (Les alltid prosedyre før den tennes!!!). Cockpit har fått et løft med pakning ned til motorluken og nymalte vegger. Plattformen nede i cockpit er oljet. Det er satt inn ny kontrolluke til pumpe akter. Det er handlet inn nye madrasser til køyene. I tillegg til dette er det mange småting som har blitt rettet opp og utbedret.

Men det viktigste av alt er at vi som skal være mannskap har hatt vår første prøveseilas. Stemningen om bord er god og vi trives sammen. Køyefordeling er gjort. Vi har startet planleggingen av ferden og gleder oss.

Før vi setter kursen mot Oslo gjenstår enda mange oppgaver på Tausa. Sakte men sikkert  nærmer vi oss målet vi har satt oss for hvordan båten skal se ut før vi tar innover.

Vi er Vertskap  på Bragdøya i uke 26 (Jon og Wenche). Da får vi forhåpentligvis Tausa opp på slipp slik at vi kan få gjort henne ren og bunnsmurt. Men før det kommer vi til å stikke utenom og pusle med Tausa litt nå og litt da.

Å ta ansvaret for Tausa har gitt oss mye glede og lærdom. Vi gleder oss veldig til sommerens seilas.

Visninger: 33

© 2019   Created by Niels Damgaard.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår